23948sdkhjf

Huslejeniveau får flere butikker til at forlade Bruun’s Galleri

Fem butikker har forladt eller forlader Bruun's Galleri. Huslejen er blevet for dyr, lyder begrundelsen.
En central placering i hjertet af Aarhus og over 11 millioner kundegennemstrømninger om året. Dette har flere butikker heriblandt, Japan Photo og Stadium, nu sagt farvel til. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Frisør Cha Cha Cha, Alexandra Blomster og Japan Photo har forladt centeret, og inden for de næste måneder forsvinder Stadium og en af centrets store tøjbutikker også.

- Bruun’s er et rigtig godt center. Der er en kundegennemstrømning på over 11 millioner om året, men huslejen per kvadratmeter er urealistisk høj, lyder det fra Claus Broberg, der er medejer af Japan Photo.

- Japan Photo har været i Aarhus i 25 år. Vi driver butikker i Storcenter Nord og i Ryesgade, hvor huslejen bestemt ikke er gratis. Her kan vi få det til at løbe rundt. Men med den husleje, vi skulle have givet fra 1. juli i Bruun’s, så kunne vi altså ikke bidrage til, at centret har en mangfoldig butiksprofil, fortæller Claus Broberg.

Spørger man flere forretningsdrivende, ser de en klar tendens i centrets butiksprofil. De mindre specialbutikker er efterhånden væk, og Bruun's Galleri er i stedet fyldt med kædebutikker som Vero Moda, Vila, Outfitters Nations og Pieces.

Stadium forlader også sine 1500 kvadratmeter store lokaler i centret i december.

- Vi forlader Bruun’s, fordi vi ikke finder det attraktivt længere med de vilkår, der er kommet. Vi kunne ikke blive enige om en aftale, hvor vi følte, at det ville være givtigt at blive. Det er en ærgerlig, men nødvendig beslutning at forlade centret, siger landechef i Stadium, Dorthe Bloch.

Huslejen er ikke for høj
Centermanager for Bruun’s Galleri, Claus Brændgaard, mener ikke at udskiftningen skal ses som et udtryk for, at huslejen er blevet for høj.

- Vi er bestemt ikke enige i, at huslejen er for høj. Vi mener, det er et udtryk for, at der er en for lav omsætning i de butikker, der har opsagt deres lejemål, siger Claus Brændgaard til Aarhus Stiftstidende.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062